Beter zoeken op het internet

Home / Internet / Beter zoeken

Je hebt het hele internet af gegoogled, geyahood of gealtavistaad en je kunt dat wat je zoekt nog steeds niet vinden? Dan is het misschien handig als je anders gaat zoeken: met zoekmachines die zijn gemaakt voor wat je zoekt!

Zoeken naar begrippen

Als je de betekenis van een bepaald woord zoekt kun je het beste op de (engelstalige) wikipedia terecht. Helaas komt je vaak op wikipedia terecht als je met een zoekmachine zoekt, dus of het echt zal helpen is de vraag. Gelukkig zijn er nog andere "encyclopedieën" waar je terecht kunt.

Zoeken naar software

Het zoeken naar gratis software die zijn werk doet en geen spyware aan boord heeft is vaak ook een hele klus. Gelukkig zijn er een aantal sites die je op weg helpen

Zoeken naar plaatsen, personen of bedrijven

Zoeken in directories

Er zijn ook verschillende directories: websites waarop andere websites zijn gerangschikt in categorieën. Doordat ze met de hand bij elkaar zijn gezocht zijn de websites meestal beter dan die van gewone zoekresultaten. We hebben enkele (Nederlandstalige) directories op een rijtje gezet

Google's extra functies...

Hoewel je dat wat je zoekt misschien niet via Google zelf kunt vinden, zijn er een aantal handige onderdelen van Google die je misschien wel op weg kunnen helpen!

iGoogle gadgets

Een aantal speciale zoekmachines en woordenboeken heeft een gadget voor iGoogle gemaakt. iGoogle bestaat ondertussen niet meer, maar de gadget voor ons woordenboek werkt nog steeds!.