Geld verdienen met je website Tutorial

Home / Internet / Geldverdienen

Het komt vaak voor dat mensen hun website uit liefde maken, uit liefde voor het onderwerp waarover ze de website hebben gemaakt. Echter, goede hosting is (vaak) niet gratis, en dus zul je elk jaar een bedrag moeten betalen om mensen te kunnen laten genieten van jouw website. Gelukkig kun je meestal wel een klein bedrag eruit terugverdienen met advertenties. Als je bijvoorbeeld een website over paarden hebt (dan ben je trouwens niet de enige) dan kun je geld verdienen met advertenties over maneges. Gelukkig is de online advertentie markt de laatste jaren enkel maar gegroeid, en dus is er veel uitzoek.

Overzicht

Uitleg

Welke adverteerder je kiest hangt erg af van welke doelgroep je voor ogen hebt en wat voor een websiste je hebt. Met M4N krijg je bijvoorbeeld vaak betaald per lead, wat wil zeggen dat jij een geldbedrag krijgt als er iets gekocht wordt bij een van de adverteerders via jouw site. Ook kun je je adverteerders en advertenties zelf uitzoeken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Google Adwords is de grootste speler op de markt. Het is erg aantrekkelijk om AdWords te gebruiken vanwege de grote diversiteit aan adverteerders die Google aan kan bieden. Daarnaast wordt je website automatisch gescant voordat er daadwerkelijk advertenties komen waardoor de advertenties perfect op de inhoud zijn afgestemd. Hierdoor zijn meer gebruikers geneigd erop te klikken, omdat deze adverteerders bij jouw website passen. Daar tegenover staat dat Google advertenties altijd in hetzelfde venster openen, waardoor de bezoekers van jouw website weggaan. Bij andere adverteerders is dat effect minder doordat de sites meestal in een ander venster openen.

Linki, tenslotte, prijs ik om de manier van het plaatsen van advertenties. Dat kan zowel via PHP, Javascript als HTML. Daarbij worden de advertenties automatisch geselecteerd aan de hand van de trefwooden die je aan jouw site koppelt. Het is bij Linki ook mogelijk om gratis een advertentiepagina aan te maken.

De keuze....

Welke adverteerder je kiest is sterk afhankelijk van je website. Uiteraard zijn er veel meer dan deze drie, dus zoek gerust verder als het je niet bevalt.

Veel succes met je website!