Computer Hacker Tutorial

Home / Internet / Hacker

Hacker is een veel gehoorde term. Veelal wordt het vertaald met "Crimineel". Terwijl dit helemaal niet altijd zo is! Hackers zijn veelal mensen die gaten in beveiliging zoeken, systemen veiliger maken en fouten opsporen en dit vervolgens doorspelen aan de maken. Crackers echter, misbruiken de gaten om geld te verdienen door creditcardnummers te stelen. Er is een keer een journalist geweest die Hackers zei, maar Crackers bedoelde. Enkele Hackers waren zo boos dat ze zijn mailbox en telefoonlijn platlegden. De politie heeft vergeefs naar de daders gezocht.

En die crackers dan?

Crackers proberen je wachtwoorden en credicardgegevens te ontfutselen. Om die vervolgens te verspreiden en zelf te gebruiken. Ook installeren ze op computers spamservers (om dus spam mee te versturen) en maakt van de computers slaven om, als hij er genoeg heeft, een computer te laten crashen. (Veelal computers van grote website's) Dit wordt een DDoS aanval genoemd. DDoS is een afkorting van Distributed Denial of Service en betekent zoiets als: Weigering van Service.

En wat nu?

Gelukkig zijn er genoeg oplossingen. U kunt bijvoorbeeld een modem/router kopen met cracker (of hacker, wat dus eigenlijk fout is) en DDoS beveiling. Ook software kan helpen, door verdachte handelingen te blokkeren.