Word een hacker!

Home / Internet / Wordt een hacker

Oke, de naam hacker klinkt je wel cool in de oren... Maar wat is een hacker eigenlijk? Wat doet een hacker, en vooral, hoe doet hij dat? Hoewel je veel in de praktijk zult moeten leren en je misschien wel jaren nodig hebt om ver te komen, proberen wij je de basics bij te brengen.

Wat is een hacker

Hoewel er veel definities van het woord hacker gebruikt worden wordt een hacker door de meeste mensen als crimineel gezien. Dat is echter helemaal niet altijd zo! Er zijn grofweg 2 soorten hackers, de zogenaamde black-hats en de white-hats. Black-hats breken computers binnen om er kwaad te doen en er (vaak) geld mee te verdienen. White-hats zoeken naar lekken in software om deze te dichten: ze proberen systemen te verbeteren. De zogenaamde grey-hats zitten hier een beetje tussenin. Tenslotte zijn er ook nog crackers: deze mensen houden zich bezig met het openbreken, de verspreiding en eventueel verkoop van gecrackte software.

Programmeren/Scripten

Het is handig als je het een en ander van de 'binnenkant' van systemen kent als je wilt gaan hacken. Als allereerste is het handig HTML onder de knie te hebben, html is de taal om website's mee te maken. HTML behoort tot de zogenaamde cliƫnt-side talen. Als je HTML onder de knie hebt kun je je bezig gaan houden met PHP, een server-side taal. PHP heeft mogelijkheden om je website dynamish te maken, waaronder het werken met databases. Hierin valt veel te hacken: doordat PHP een server-side scripttaal is kun je via lekken in scripts de server binnendringen. (zoek maar eens naar SQL Injection) Met de beheersing van deze 2 talen kom je al een heel eind! Als jij een website wilt hacken, moet je beter kunnen scripten dan de maker, om de fouten (Exploits) te vinden en te misbruiken.

Als je verder wilt en "echte" programma's wilt gaan hacken zul je een programmeertaal moeten leren. C en C++ zijn de meestgebruikten, maar Java timmert hard aan de weg. Met programmeren kun je niet alleen hacken, je eigen programma's maken is natuurlijk ook leuk! C(++) en Java zijn vrij moeilijk te leren talen: BASIC en Pascal zijn goede opwarmers voordat je je op het echte werk kunt storten.

Noob? Of Pro?

Als je je als hacker gaat voordoen is het natuurlijk handig als je je een beetje professioneel gedraagt. Registreer je bij een klein forum, om mensen te helpen. Zorg niet dat je als spammer of indringer gezien word, doe je voor als pro. Op MSN of in chats vragen mensen ook nog wel eens om je hulp. Onderschat de kracht hiervan niet: je leert verreweg het meeste van problemen oplossen, dus ook van het oplossen van problemen van iemand anders! Ga niet gelijk terug praten: zo denken ze dat je bezig bent en dus niet als een wanhopige gozer, maar als een kalm iemand die genoeg te doen heeft.

Proxy/Ip adres

Anonimiteit is belangerijk op het internet, zorg dat je nooit je IP-adres achterlaat, want zo kunnen mensen je traceren. Daarnaast kunnen mensen aardig wat dingen met je uithalen als ze je ip-adres hebben. Pas daarmee dus op. Om je IP-adres te verbergen kun je een proxy gebruiken. Zorg ook voor een UBS-Stickje, zodat je daar je files op kan bewaren en niet op je pc. Want die kan je niet bij je dragen.

Schuilnaam

Zorg dat je een schuilnaam hebt op het internet, zo hoef je je echte naam niet prijs te geven. Dat is veiliger voor je. Zo word je ook niet getraceerd. Oke, hoe kom je aan een schuilnaam/nickname? Zorg dat er niet al te veel tekens in staan, en dat je kan bewijzen dat het jou nickname is. Zoek maar eens op Google naar Cyb3r-18-4, dat kom je telkens op mij uit.

Overige benodigdheden

Het is handig om een eigen computer, een internetverbinding en een USB-stick te hebben. :)

Bedankt voor het lezen van deze tutorial, ik hoop dat je er iets van geleerd hebt. Geschreven door: Cyb3r-18-4 voor Icer.nl