HTML-Aandachtspunten

Home / Programmeren / Webapp / Aandachthtml

Aandachtspunten? Moet je nog ergens op letten dan? Ja! Mocht je bijvoorbeeld mee gaan helpen in een groot project (zoals een forum of Weblog syteem) dan is het altijd belangrijk dat je netjes de standaarden volgt.

Standaarden

Controleer voordat je gaat beginnen altijd welke standaard je gaat gebruiken. Het beste is om de meest recente standaard te gebruiken, bijvoorbeeld XHTML. Ga je helpen in een ander project, kijk dan welke standaard zij gebruiken, en hou je daar aan! Doe je dat niet, dan wordt dat je niet in dank afgenomen! Waarom moet je dan volgens de standaard werken? Omdat dat zorgt voor een pagina die op elke browser te bekijken is. Maak je bijvoorbeeld gebruik van FireFox, dan moet je dezelfde pagina zien als iemand die van Internet Explorer gebruik maakt. Helaas wordt dat niet altijd nageleefd. Soms is het zelfs zo erg dat een pagina alleen op Internet Explorer te bekijken is. Je sluit dan meer dan 15% van de bezoekers buiten! Dat mag natuurlijk niet!

Welke standaard je kiest moet je van te voren bepalen. Heb je eenmaal gekozen, hou je er dan ook aan! Het wordt pas echt een rommel als je halverwege wisselt!

Belangrijke vaardigheden

Als je aan de slag gaat met de combinatie HTML en PHP, dan is het gebruik van formulieren en formulierelementen belangrijk. Formulieren zijn namelijk nog steeds de meest gebruikte, en eenvoudigste elementen in HTML die de gebruiker iets in kunnen laten voeren. Dat wat de gebruiker invoert kan vervolgens met PHP worden verwerkt. Om maar een voorbeeld te noemen: op een weblog kun je meestal een reactie plaatsen. Dat doe je vaak in een vak waar je tekst in kunt typen. Als je vervolgens op verzenden klikt wordt de reactie toegevoegd. In dat geval wordt de inhoud van dat vak opgestuurd, en met behulp van PHP (of een vergelijkbare taal) ergens opgeslagen.

Conclusie

Zorg ervoor dat je het werken volgens standaarden en het werken met formulieren onder de knie hebt! Dat scheelt erg veel als je er eenmaal midden in zit.