Probleemoplosser

Start je computer niet meer op? Werkt een bepaald programma niet meer? Dat is zeker vervelend, maar vaak is er simpel iets aan te doen. Oplossingen voor de meest voorkomende problemen kun je hier vinden. Mocht je een probleem hebben waarvoor je hier geen oplossing kunt vinden, stel je probleem dan voor op het forum. Wij zullen je zo snel mogelijk proberen te helpen!

Stappen die je bij elk probleem eerst moet zetten

  1. Raar maar waar: heel veel problemen los je op door simpelweg even opnieuw op te starten. (vooral als je Windows gebruikt)
  2. Denk terug: heb je misschien iets gedaan wat het probleem zou kunnen hebben veroorzaak, bijvoorbeeld het (de)installeren van een programma, het installeren van updates, het opschonen van je computer of het installeren van een nieuwe kernel, het plaatsen van een nieuwe videokaart en dergelijke. Indien je dit terug kun draaien, probeer dat dan. Kan het niet, probeer dan te achterhalen waar het knelpunt zit.
  3. Indien het een probleem met je besturingssyteem is: kijk de logboeken na. Waar je die kunt vinden verschilt per systeem, je kunt het ongetwijfeld opzoeken in de Help-functie. (Druk op F1) Ook sommige programma's houden logboeken bij. Je kunt ze gebruiken bij je zoektocht.

En als dat niet helpt...

Mocht deze probleemoplosser geen oplossing voor je zijn, vraag het dan eens op het forum. Wij zullen je proberen verder te helpen. Je kunt ook naar een computerreparateur gaan. Het is belangrijk dat je in jouw vraag op het forum of aan een reparateur zoveel mogelijk informatie verwerkt. Het is handig dat je een omschrijving van jouw probleem maakt, met daarin wat je deed, hoe je dat deed, wat eraan vooraf ging en eventuele logboeken of foutmeldingen. Veel sterkte!